+90 342 999 10 86
info@kuleyazilim.com

Bilgilendirme: GİB e-Defter Bildirim Uygulaması ve e-Defter Saklama Klavuzu

Kule Yazılım ve Bilişim Hizmetleri

Bilgilendirme: GİB e-Defter Bildirim Uygulaması ve e-Defter Saklama Klavuzu

 

 

Değerli Müşterimiz,

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 9.10.2020 tarihinde yayınlanan duyuru ile e-Defter dosyaları ile bunlara ilişkin berat dosyalarının ikincil kopyalarının Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bilgi işlem sistemlerinde saklanması zorunluluğu getirilmiştir.

e-Defter uygulamasına dahil olan mükelleflerin, e-Defter dosyaları ile bunlara ilişkin berat dosyalarını, Gelir İdaresi Başkanlığı e-Defter Bildirim uygulamasını kullanarak GİB bilgi işlem sistemlerinde saklaması gerekmektedir. Bu kapsamda ilgili dosyaların saklanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği “e-Defter Saklama Kullanıcı Kılavuzu” yayınlanmıştır.

İlgili duyuru ile birlikte e-Defter dosyalarınızı e-Defter Bildirim Uygulaması yoluyla GİB sistemlerinde saklamanız zorunlu hale getirilmiştir.

Bununla birlikte e-Defterlerinizi muhafaza etme ve gerektiğinde ibraz etme zorunluluğunuz da devam etmektedir. Virüsler, fiziksel şartlar ve siber saldırılar gibi bilgi işlem sistemlerinde yaşanabilecek sorunlar nedeniyle yaşayabileceğiniz olumsuz durumlar ve mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına e-Defter dosyaları ile bunlara ilişkin berat dosyalarınızı eLogo sistemlerinde de güvenle saklamanızı tavsiye ediyoruz.

Gelir İdaresi Başkanlığının ilgili duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

Gelir İdaresi Başkanlığı e-Defter Saklama Kullanıcı Klavuzu için tıklayınız.

2020 yılına ait e-Defter ve berat dosyalarının ikincil kopyalarının GİB sistemlerine son aktarım tarihleri için tıklayınız.

2021 yılına ait e-Defter ve berat dosyalarının ikincil kopyalarının GİB sistemlerine son aktarım tarihleri için tıklayınız.

Saygılarımızla,
eLogo

 

 

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma,

Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun